sebuah taklimat budaya berfoya-foya secara serius

Thursday, March 12, 2009

7 Rukun Seorang Playboy Melayu

1803 Starbucks Taman Dato Haron

Setelah penat membuat cashflow pasal project pelaburan tanaman pokok gajus di lembah beringin, aku pun cuba lah rileks sebentar sambil menghisap rokok "Camel Lights" dan sambil menghirup "latte macchiato". Pada waktu yang sama aku pun membelek belek majalah majalah percuma di Starbucks Taman Dato Haron ini. Ada sebuah article yang agak menarik didalam majalah "KL Lifestlye". Headline yang diberikan kepada article tersebut adalah seperti tajuk posting kali ini. 7 rukun tersebut adalah :-

7) Jangan benci membenci sesama Player yang lain, enjoy dan gonjeng bersama-sama

6) Harus lah sentiasa berperinsip playboy, sentiasa.

5) Kalau si-dia payah nak sangkut, jangan buang masa. Banyak lagi bunga di taman permainan ini.

4) Playboy yang sebenar haruslah menjaga pelaburannya. Kalau nak alter awek mana mana, go all the way.

3) selagi awek tu tak pakai cincin kahwin, lu boleh kaw tim anytime. tapi kalau yang dah kahwin, go slow

2) Jangan di tertangkap (oleh JAIS, Polis dan juga oleh Patricia mahupun Rebecca)

1) Jangan tangkap perasaaan ketika bercintan dengan chicks. Kalau tertangkap memang besok pagi makan pagi dibawah pokok cherry ah.

Tidak pula aku tahu tentang rukun rukun ini. selama ini aku hanya menggunakan satu prinsip saja, iaitu, "keep it real" bak kata top player britain "Ali G". Anyways, akan ku bincangkan pekara ini dengan Asmuni dan Carlos malam ini dikelab Pulse, Bukit Bintang. Menurut kata Asmuni, malam ini "ladies night" dan ada fashion show yang diketuai oleh Camelia dan adik beradik abang Saufi...

1929 Desa Mentari

Jack Lingam



1 comment:

FRoS Salleh said...

latte macchiato tu cemana? caramel macchiato aku tau ar, latte macchiato sure best giler..

Pemantau